Teimme eräänä kuumana kesäpäivänä retken Kotkan Maretariumiin. Siellä olikin sopivan viileää. Ennen kierroksen alkua aulasta olisi saanut pukea päälleen kala-aiheista rekvisiittaa. Minä tietenkin puin, muut eivät halunneet. Höh.

Paikka oli ehkä hieman pienempi, kuin olin kuvitellut. Yllätys oli myös se, että paikalla oli meidän lisäksemme vain noin viisi muuta ihmistä.

Esillä oli suurin osa suomalaisista kalalajeista. Hienoja olivat ja niitä ihmettelimme kaikessa rauhassa ja kiersimme tilan monta kertaa. Aulan myymälästä löysimme hienot kalakortit, joita olemme tutkineet kesän ajan.

Kierroksen jälkeen ajattelimme mennä lounaalle. Meillä olikin eräs tietty paikka mietittynä valmiiksi. Kun pääsimme tämän ravintolan luokse, saimme todeta, että se oli kiinni. Uskomatonta. Ravintola kiinni parhaan lomasesongin aikaan ja vielä lauantaina! No, eipä siinä muu auttanut, kuin lähteä etsimään toista ravintolaa. Se olikin haasteellista. Useimmat rantaravintolat avasivat ovensa vasta myöhemmin. Ainoat avoimet ravintolat olivat pizzerioita ja kaljakuppiloita. Apuun tarvittiin ystävämme Google. Sieltä löysimme ravintola Keisarinsataman, josta saimme lounasta. Ravintolassa oli oma lista lapsille, mutta mukana olleet lapsukaiset halusivat mieluummin samaa ruokaa kuin aikuisetkin. Tällä kertaa ei tehnyt mieli kalaa. Lisäksi paikasta löytyi leikkinurkkaus. Hyvä idea. Lapsille ruoan odottaminen voi käydä pitkäksi, vaikka tarjoilu olikin kohtuullisen nopeaa. Terassi oli meren puolella ja nautimme lounaan ulkona mukavasti ison puun varjossa.

Kotimatkalla piti pysähtyä Porvooseen jätskille, mutta takapenkiltä kuului tasainen kuorsaus. Niinpä ajoimme suoraan Helsinkiin ja nautimme jätskit vasta kotikulmilla.