Heinäkuu oli kuuma ja ihana. Yhtenä viikonloppuna päätimme lähteä porukalla Muumimaailmaan. Olen kuullut paljon marinaa siitä, että Muumimaailmassa on kallista ja aika vähän mitään tekemistä. Odotukset eivät siis olleet erityisen korkealla.

Päivä alkoi mukavasti ja olimme jo hyvissä ajoin Naantalissa. Opasteet Muumimaailmaan olivat selkeät ja isolta parkkialueelta kulki non-stop bussi eli meidän ei tarvinnut etsiä vapaata parkkipaikkaa jostain lähempää. Koska olimme ostaneet liput ennakkoon, pääsimme sisään nopeasti. Voi sitä riemua. Hetken päästä näimme eri hahmoja ja lapset halasivat niitä ihan onnessaan. Muumipappa, Muumimamma, Muumipeikko ja Hemuli saivat ainakin valtavat rutistukset. Muumitalo koluttiin viimeistä nurkkaa myöten. Seurasimme myös pieniä esityksiä Pikku Estradilla ja lepuutimme jalkoja Teatteri Emmassa. Esitykset oli rakennettu pienten lasten keskittymiskyky huomioiden.

Ravintolapalvelut toimivat hyvin ja kaikkia ihania herkkupisteitä oli ripoteltu alueelle mukavasti. Raapustimme myös postikortteja, joihin tuli muumileima. Muumipostista ostimme mukaan kirjan, jota voi lukea vaikka iltasaduksi. Kotiin vietäväksi ostimme myös Nuuskamuikkunen pehmolelut. Päivän aikana ilme meni pari kertaa vakavaksi eli sellissä ja Papan Fotossa. Saimme kuitenkin hienon, vaikkakin hieman totisen kuvan mukaamme.

Alue oli toden totta rakennettu lapsiperheille. Kaikki palvelut oli mietitty lasten ehdoilla. Olin iloinen myös siitä, että hintataso oli järkevä. Retkeä Muumimaailmaan on muisteltu monta kertaa kesän aikana ja muumilaulut raikuvat edelleen. Paikka oli mainettaan parempi. Kannatti käydä!