Rapukausi alkoi sopivasti lomamme aikaan. Pääsimme nauttimaan näitä ihania saksiniekkoja heti ravustuskauden aluksi. Emme itse keitä rapuja. Ostamme valmiit ja nautimme niitä hyvällä ruokahalulla. Varaamme niitä alkuruoaksi ja sopivan riittävästi. Tärkeää on kaunis kattaus ja sopivat lisäkkeet. Tälläkään kertaa en jaksanut enää pääruokaa rapujen ja tilpehöörien jälkeen. Naapurien onneksi meillä ei ole tapana laulaa juomalauluja ja tällä kertaa vain yhdelle maistui snapsit.

Tänä vuonna on ollut riittävän lämmintä (= muille liian kuumaa) ja olemme voineet syödä ulkona. Olemme tosin saaneet yhden ylimääräisen harmin eli valtavan määrän ampiaisia iloksemme ja suruksemme. Puolisoa pisti samaan käteen ja lähes samaan paikkaan sormien väliin kaksi ampiaista peräkkäisinä päivinä. Koko rystynen ja kämmenselkä oli ihan turvoksissa viikon. Näytti kipeältä. Onneksi se kuitenkin parani pienellä dropilla ja kylmällä.

Vaikka ampiaisia ei saisi huitoa, se tapahtuu automaattisesti. Välillä jahtasimme ampiaisia patterikäyttöisellä mailalla, joka antaa pienen tällin. Kuulostaa pahalta, näyttää pahalta ja toimii. Jos pitää valita rapujuhlat pihalla tai sisällä, valinta on selvä. Siksi myös ampiaiset saivat sähköhoitoa.