Talvi on vihdoin täällä. Arvion mukaan näin on vielä noin pari päivää. Pieni lumikuorrutus on tehnyt maiseman kauniiksi ja yleisilmeen valoisaksi. Torstaina pitäisi jo sataa vettä kaatamalla ja lämpötila kääntyy plusasteille.

Kävely on hyvää liikuntaa. Sauvakävelykerho Kuntopiikki aloitti kevätkauden reippaillen raikkaassa talvisäässä lähes 1,5 tuntia. Lenkillä huomasin, että Talin golfkentällä oli ladut. Siellä joku onnellinen (?) hiihteli yksikseen murtsikkaa otsalamppu päässä. Olin vähän kateellinen. Viikonloppuna oli tarkoitus vetää ladut lounaissuomalaiselle pellolle ja mennä hiihtämään, mutta se jäi haaveeksi. Lunta ei ollut tarpeeksi. Sää vaihtelee niin nopeasti ja arvaamattomasti, että on turha edes ennustaa, pääseekö luonnon lumelle tänä keväänä. Kuntopiikki kävelee kaikella varmuudella kelistä huolimatta.

Tänään näin uutisen alle kouluikäisten ruokasuosituksesta. Artikkelissa todettiin, että alle kouluikäiset syövät liian vähän hedelmiä, marjoja ja vihanneksia. Suositus on kourallinen 5-6 kertaa päivässä. Jos syö 1-2 annosta aamiaisella, toiset 1-2 annosta päiväkodissa ja loput illalla kotona, ei luulisi olevan liian vaikea toteuttaa. Jos itse muistaa syödä monipuolisesti, silloin on myös esimerkkinä lapsille. Kuulen jo korvissani kommentin, että helppo sanoa. Niinhän se on. Jos lapsi ei syö, niin hän ei syö, vaikka mitä tekisi. Onneksi sekin on yleensä ohimenevä vaihe.

Artikkelin kuva ei ole Talin golfkentältä, koska mukana ei ollut kameraa.