Puikot heiluivat ahkerasti ennen joulua. Tein kaksi mielestäni aika hienoa villapaitaa. Malli ja värit miellyttivät minua kovasti. Lankana oli Sandnes Garnin Smart, joka on 100 % villaa ja superwash.

Kirjoneuleen kutominen vaatii keskittymistä ja tarkkuutta. Onneksi ohje oli hyvin selkeä. Monesti ohjeissa on virheitä, epätarkkuuksia tai kohtia, joihin jää tulkinnan varaa. Se on huono homma. Kerrosten purkaminen on hankalaa ja työlästä. Näiden villapaitojen tekeminen onnistui kuitenkin purkamatta ja sujuvasti.

Niin kuin kuvassa näkyy, kirjoneuletta oli vain villapaidan yläosassa. Ensin kudoin etu- ja takakappaleen sekä hihat tiettyyn pisteeseen asti ja sitten siirsin koko työn pyöröpuikolle. Tasaisen harmaan kutominen oli tylsintä, mutta nopeaa ja välttämätöntä.

Villapaita

Lapsen villapaita

Kevättä kohden kutomisvauhti kiihtyy. Ai miksi? No tietenkin sen vuoksi, että ja keväällä on perinteiseen tapaan paljon penkkiurheilua: hiihdon MM-kisat, ampumahiihtoa, taitoluistelua, Uefa Champions league ja vaikka mitä.

Arvasit oikein. Uusi työ on taas puikoilla. Tällä kertaa kudon villapaitaa minulle. Kuviosta tulee mieleen sydänkuvioiset retro emaliastiat. Jos siitä tulee liian ”täyteläinen” minulle, annan sen jollekin lahjaksi.