Syksy on jo hyvässä vauhdissa ja sauvakävelyryhmä on ryhdistäytynyt. Lisäksi ajattelimme lisätä harjoitusohjelmaan fustran. Se tukee myös golfharrastusta ja tekee hyvää ryhdille. Olen yrittänyt saada eri kuntoklubeilta tietoa fustra-tunneista. On se vaan vaikeaa. Lähetin sähköpostilla pari kysymystä ja lisäksi tiedustelin, mitä tunnit maksavat – en ole saanut yhtään vastausta. Kaikki haluavat vaan puhelinnumeron, että voivat ”keskustella” asiasta. Se tarkoittaa oikeasti sitä, että minulle yritetään puoliväkisin myydä jäsenyys ja valtava valmennuspaketti. Ei, ei, ei. Juuri sellaista en halua. Haluan tietää, mitä tunnit maksavat ja miten niitä on saatavana. Tähän peruskartoitukseen ei vielä tarvita puhelinnumeroa.

Ensi yöksi on luvattu lumi-/räntäsadetta. Tuuli on ainakin jo yltynyt, mutta vielä ei sada. Maisema voi aamulla näyttää vähän erilaiselta, jos saderintama pyyhkäisee tästä yli. En ole vaihtanut talvirenkaita, mutta olen varautunut liikkumaan huomenna kävellen ja julkisilla. Talvirenkaat ovat tukevasti varastolla 100 kilometrin päässä.

Oletko jo aloittanut jouluvalmistelut? Minä olen. Pari lahjaakin on valmiina. Vaiherikas syksy on mennyt taas sellaista vauhtia, että joulu kolkuttaa pian ovella. Ennen joulua on vielä yhtä ja toista ohjelmaa: isänpäivä, kihlajaispäivä, parin kollegan läksiäiset, yksi teatteri-ilta, vierailu ilmailumuseoon, Suomi 100-juhlat, itsenäisyyspäiväjuhlat, ratikkarundi, Luciajuhla ja -kulkue, kolme konserttia ja ainakin kahdet pikkujoulut. Nämä on nyt kalenterissa. Lisäksi 14 (!) ystävällä on syntymäpäivä, mutta ehkä kaikki eivät juhli. Siinä tapauksessa ehdimme myös piipahtaa huvilalle ennen joulua. Olin myös toivonut parin päivän kaupunkilomaa johonkin kivaan kaupunkiin esim. Oslo, Berliini tai Praha. Taitaa jäädä haaveeksi.