Seuran golfkurssit käynnistyivät jokin aika sitten ja nyt pääsimme pitämään treenit ulkona. Mahtavaa. Tuntui aivan kertakaikkisen ihanalta. En muistanut, kuinka kivaa golf on. Vaikka olen aina innokas osallistumaan harjoituksiin, on kuitenkin ihan erilaista treenata ulkona kuin sisällä.

Meillä on hauska harjoitusryhmä, jossa on 5 henkilöä. Valmentajamme antaa yhteisopetusta ja lisäksi jokainen saa henkilökohtaista valmennusta. Nyt oli taas totuuden hetki. Onko oppi mennyt perille? Pressuun lyöminen on ihan kivaa, mutta erilaista. Vaikka kuinka katson peilistä lyöntiäni, en silti tiedä, onko pallon lento sellainen kuin pitäisi. Ulkona tulee palaute nopeasti. Lensikö oikealle vai vasemmalle tai tuliko ihan erilainen lyönti kuin olin ajatellut. On helpompi korjata asioita, kun tietää, mikä on mennyt pieleen. Ja korjattavaa riittää, se on varmaa.

Olin erityisen tyytyväinen ensimmäiseen ulkona pidettyyn 1,5 tunnin treeniin. Parasta oli ulkoilma, kaunis sää ja hyvä mieli. Pallot lähtivät aika hyvin ja suurin osa oikeaan suuntaan. Draiverilla tuli aika komeita lyöntejä. Olen siis edistynyt.

Tulisipa pian lämmintä. Oikeastaan viileys ei ole niin paha kuin sade. Harjoitusinto on nyt korkealla. Onneksi on valoisat illat, niin ehtii harjoittelemaan vielä työpäivän jälkeenkin. Joka kevät ajattelen, että tästä tulee kaikkien aikojen golfkesä. Usein se on kariutunut yllättäviin tapahtumiin tai surkeaan säähän. Ehkä tänä vuonna kaikki on toisin.